Ingeborg Dalheim

Ingeborg Dalheim har master i klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole, og er et kjent navn innen barokk- og samtidsscenen. Hun har studert ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik Köln, med blant andre Svein Bjørkøy, Barbara Schlick og Rossana Bertini.

Dalheim debuterte på den internasjonale barokkscenen som solist under Barockfest Münster allerede i 2002. I 2005 var hun finalist og vant publikumsprisen i Chimay barokksangkonkurranse i Belgia, og

i 2007 var hun dessuten finalist i UNESCO’s sangkonkurranse «Orfeo» i Verona, Italia. Fra 2004-2011 var hun fast medlem av koret til det franske barokkorkesteret Les Arts Florissants. Hun har siden 2012 sunget jevnlig med Capilla Real de Catalunya i Barcelona og i 2016 var hun solist med dem i Purcell’s The Fairy Queen. I 2017 var hun også solist på deres CD med musikk av Heinrich Isaac.

Som solist har hun hatt konserter blant annet under Timisoara early music festival i Romania, Oslo Internasjonale Kirkemusikk- festival, Barokkfest Trondheim og Oslo Kammermusikkfestival.

Utdrag fra https://www.facebook.com/sopranoingeborgdalheim

Previous
Previous

Å vite ingenting egentlig haster sånn

Next
Next

Ça Roule